Chinese Drukpuntmassage /    Tui-na

Tui-na is kort samengevat een massagevorm die gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, gericht op het stimuleren van de doorstroom van qi (levensenergie) door de meridianen en meridiaanpunten.

 

In de voetsporen van de Gele Keizer

De tui-na massage is niet zomaar een massagevorm; er schuilt een complete en eeuwenoude gezondheidsleer achter, van de legendarische Hwang-ti, -de Gele Keizer-, die als de grondlegger van de tui-na wordt beschouwd. De belangrijkste grondbeginselen van de Traditionele Chinese Geneeskunst volgens de Gele Keizer dienen als onmisbare achtergrond bij het praktisch uitvoeren van de tui-na therapie.

 

Tui-na drukpuntmassage

Tui-na therapie bestaat onder meer uit drukpuntmassages waarbij met verschillende massagetechnieken druk uitgeoefend wordt op de meridianen en meridiaanpunten ter bevordering van de qi-doorstroom. Het is belangrijk dat de qi op gelijkmatige wijze door het lichaam stroomt voor de algehele gezondheid van de mens op zowel emotioneel als intellectueel, spiritueel en lichamelijk niveau.

Ziektes worden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst veroorzaakt door een disbalans in de qi-doorstroom.

Allerlei factoren kunnen hierop van invloed zijn. Denk in onze westerse maatschappij onder meer aan: verkeerde voeding, slaapgebrek, stress en onvoldoende lichaamsbeweging.

A.d.h.v. een tongdiagnose kan behandeling worden ingezet. 

 

 

Ontspanning met meer diepgang

Hoewel tui-na prima uitgevoerd kan worden als zelfstandige therapie is het tevens een uitstekende aanvulling op elke andere oosterse en westerse therapie en massagevorm. Tui-na zorgt ervoor dat alle andere behandelingen meer diepgang kunnen krijgen door de technieken als extra in te zetten bij een andere massage door behandeling van de acupunctuurpunten.