Cupping en/of Massage

Cupping is afgeleid van de acupunctuur.

Bij deze massagevorm worden cups gebruikt die op het lichaam worden geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen te beïnvloeden voor het verhelpen van pijn en het optimaliseren van de gezondheid.

 

Leidt verstorende energie uit het lichaam;

Het gebruik van cupping-technieken is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. Doorheen de tijd zijn er steeds meer toepassingsgebieden voor de cups ontdekt, is men steeds meer verschillende soorten cups gaan gebruiken en ook de werkwijze is steeds verder aangepast aan de vereisten van deze tijd. Het belangrijkste principe erachter is echter blijven bestaan. Met de cups die zich vast hebben gezogen op het lichaam, wordt de energie en het bloed geleid naar de plek waar er een verstoring is, om zo deze energie uit het lichaam te leiden.

 

Cupping verwijdert afvalstoffen uit het lichaam

 

Toepassingsgebieden cupping;

Cupping heeft een diepgaande en krachtige werking met als hoofddoelen: het wegvoeren van verstorende energieën, het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam en het oplossen van verklevingen in het bindweefsel. Dit maakt dat cupping bij uitstek geschikt is voor het verhelpen van klachten als: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, spijsverteringsproblemen, longaandoeningen, hoest, chronische verkoudheid, griep en hoofdpijn. Voor een nog gerichtere en efficiëntere werking kunnen er bij cupping ook allerlei medicinale kruidenoliën worden gebruikt

 

Het is een doeltreffende, op zichzelf staande behandelwijze, maar het is ook ideaal als aanvulling op cellulitis- en andere afslankingsbehandelingen. Cupping vergemakkelijkt immers het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen. 

Ik kan cupping combineren bij een andere massage. 

Cuppingmassage

Een massage met zachte cups van het hele lichaam, eventueel ook het gezicht. (uiteraard alles in overleg)

Trekt toxines uit het lichaam, activeert het lymfesysteem, het verbetert het spijsverteringsproces, activeert de doorbloeding en zuivert de aderen, haarvaten en arteriën, activeert de huid, vermindert striae en verbetert de spataderen wanneer ik er omheen werk. 

Cellulite vrije benen, vermindering van pijn, verminderen van kleine spataderen, voorkomen van hoofdpijn en migraine, herstelt kleine rimpels en brengt weer glans op de huid.

Cuppingmassage combineer ik ook met het vastzetten van cups. 

De massage is te boek voor 1 uur of 1,5 uur.

 

Cupping Afslankmassage

Deze behandeling duurt 1,5 uur. U wordt vooraf gemeten, zodat u meteen het resultaat ziet na de behandeling. U wordt op de probleemgebieden ingesmeerd met een natuurlijke crème, daarna ingewikkeld in folie, als de folie wordt verwijderd krijgt u een cuppingmassage en vervolgens meten we het resultaat. Tijdens t inwerken vd crème op de probleemgebieden (buik, billen, dijen, bovenbenen, bovenarmen), wordt de rest van uw lichaam gemasseerd.

      

Deze massage is alleen te boeken voor 1,5 uur. 


!!! Het is belangrijk, dat u ruim voor deze behandeling gegeten heeft, anders kunt u misselijk worden of flauwvallen, i.v.m. te lage bloedsuiker !!!