Hypno- en Regressietherapie

Helaas staat voor veel mensen hypnotherapie in een negatief daglicht. Dit in verband met televisiebeelden dat er van alles met je gedaan kan worden en jij de controle over je jezelf helemaal kwijt bent. 

 

Dit is niet het geval! Met hypnotherapie ben je deels in de huidige realiteit en anderzijds in je onderbewustzijn. Je raakt de controle niet kwijt, maar je mag die even loslaten, zodat er gewerkt kan worden met het onderbewustzijn. 

 

Het onderbewustzijn is te vergelijken met een ijsschots. Een deel is zichtbaar boven water..... en bekend, maar het grootste gedeelte is nog onder water......onbekend. Daar liggen vaak beelden en ervaringen opgeslagen waar men niet van bewust is, maar die grotendeels jouw waarheid bepalen.

 

Vanuit een ontspannende setting gaan we daar samen mindfull naar kijken naar wat er opspeelt en het bijbehorende gevoel mag ervaren worden, waardoor het weer mag stromen. De rationele denker in je, zetten we tijdens deze behandeling even op pauze en mag toeschouwer zijn. 

 

Vanuit deze veilige ontspannen setting kan men in regressie gaan, je gaat terug naar het verleden om van je negatieve ervaring te kunnen leren of helen.  

 

Laat jezelf verassen, hoe deze therapievorm jou kan helen!