Moxa Therapie

Heilzame warmte van therapie met moxa kruiden

 

Moxatherapie is een weldadige therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van moxa kruid, ook wel bijvoetkruid genoemd.

Moxa kruid wordt binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst zeer gewaardeerd vanwege zijn stimulerende, verzachtende en verwarmende werking.

Bij deze behandelwijze wordt fijngestampte moxa tot een sigaar gerold. Deze wordt aangestoken en boven de huid gehouden ter hoogte van de te behandelen acupunten/drukpunten (plaatsen op het lichaam met hoog niveau electrische geleiding).

Moxa brandt intens en geeft daarbij een heilzame warmte en straling af. Hiermee wordt de doorstroom van de levensenergie (qi) optimaal gestimuleerd om lichaam en geest in balans te brengen.

 

Toepassingsgebieden moxatherapie

Moxa kan prima als een op zichzelf staande therapie worden toegepast, maar het kan ook een goede aanvulling zijn op andere therapieën waarbij de acupunten worden gestimuleerd. Moxatherapie kan ingezet worden om mensen beter in balans te brengen, zodat ze prettiger in het leven staan.

Het is zeer effectief bij klachten als vermoeidheid, slechte bloedcirculatie, gewrichtsproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Het is een versterkende therapie die tegelijkertijd geroemd wordt om zijn zachtheid en weldadige uitwerking.