Shiatsu Drukpuntmassage

Shiatsu als complete gezondheidsleer

Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Shiatsu is een zachte, maar grondige drukpuntmassage met oprechte aandacht voor de ontvanger. Maar shiatsu behelst veel meer dan enkel massagetechnieken, het is een complete gezondheidsleer. Deze eeuwenoude behandelwijze uit Japan, gaat uit van een totaalbeeld van de mens; de lichamelijke, geestelijke en spirituele niveaus kunnen niet los van elkaar gezien worden.

 

Energiebalans herstellen

Door middel van drukpuntenmassage wordt de energiebalans van mensen hersteld. Door het menselijk lichaam lopen meridianen waardoor de levensenergie (Ki) stroomt. Wanneer er blokkades ontstaan in de meridianen leidt dit tot klachten als hoofdpijn, spanningen, somberheid, vermoeidheid, slapeloosheid, rug- en spierpijn, stofwisselingsproblemen, menstruatieproblemen etc. Met shiatsu kun je deze blokkades opheffen en de zelfhelende kracht van de mens aanspreken.

 

Deze behandeling duurt 1 uur en omvat het hele lichaam en vindt plaats op de behandeltafel en is met de kleding aan. Graag makkelijke losse kleding, zoals joggingbroek met Tshirt. (geen spijkerbroek met blouse)