ANTI-AGING ACUPUNCTUUR

Op een natuurlijke manier rimpels aanpakken

 

Ik werk met verschillende naaldsoorten die niet alleen lokaal werken, maar ook op de meridiaanbanen. Deze anti-aging behandeling wordt gecombineerd met tui-na (gezichtsmassage) en acupunctuur. Het beste resultaat verkrijg je door een wekelijkse herhaling van de behandelingen van 6 a 10 weken achtereen te ondergaan.  Het resultaat is tot een jaar zichtbaar en als je het bijhoudt, dan is het resultaat nog krachtiger. 

 

De behandeling duurt 1 uur en kan gevoelig zijn.

 

Anti-aging; je komt dit begrip binnen de schoonheidsbranche overal tegen. Veel mensen denken dat het verouderingsproces tegen te houden is met een ‘potje crème’. Anti-aging acupuntuur helpt je om het verouderingsproces, dat zich uit in rimpels en huidaandoeningen, op een veel grondigere manier te vertragen, namelijk vanuit de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

 

Energetische oorzaak van veroudering

De Chinese geneeswijze is gebaseerd op de filosofie dat het fysieke lichaam het eindproduct is van de energie die overal om ons heen is. Volgens deze filosofie is alles energie en het fysieke lichaam is de manifestatie van deze energie. Als je deze energiebanen en -velden beïnvloedt, heeft dat zijn uitwerking op het fysieke lichaam. Een soepele doorstroom van de energie heeft een positieve invloed op je gezondheid. Zodra er een blokkade ontstaat, stagneert de energie, word je ziek en veroudert je lichaam. Door de doorstroom van energie te bevorderen, kun je de ware oorzaak van veroudering aanpakken. 

 

Jongere huid met acupunctuur, veroudering van binnenuit aanpakken

In het oude China, ten tijde van de Song dynastie (960-1279 na Chr.), hielden de Chinese dokters de huid van de keizerinnen en hofdames jong door acupunctuur. Nu is deze eeuwenoude techniek herontdekt om op een effectieve en gezonde manier rimpels en huidaandoeningen te voorkomen. Oude Chinese dokters beweerden dat uiterlijke schoonheid gebaseerd is op een innerlijk evenwicht. Daarnaast waren ze er ook van overtuigd dat het gezicht de innerlijke schoonheid weerspiegelt. Je straalt uit hoe je je voelt. Vanaf het 25ste levensjaar begint het gezicht sporen te vertonen van de levensstijl en persoonlijke ervaringen. Denk aan lachrimpels en denkrimpels of aan de manier waarop stress, milieuvervuiling, te veel zon en te veel verzuring door ongezonde voeding, hun sporen achter laten in het gezicht. 

 

In de media worden talloze dure cosmetische ingrepen aangeprezen tegen huidveroudering. Ze pakken het probleem alleen vanaf de buitenkant aan. De Chinese geneeswijzen werken van binnenuit; als je niet aan de binnenkant van het lichaam werkt, is het resultaat niet optimaal en langdurig. Volgens de traditie zijn gezichtsverjongingsbehandelingen in China een combinatie van: acupunctuur, kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels.