Innerlijk werk / Schaduwwerk

Vanaf onze geboorte worden we geacht om mee te draaien in een systeem, waarbij onze opvoeding en scholing een leidraad is. Dus eigenlijk word je automatisch geprogrammeerd vanuit de buitenwereld om naar buiten gericht te kunnen functioneren. 

 

Dat betekent dat men meer gericht is op rationeel te leren denken, i.p.v. vanuit je intuïtie. Deze eenzijdige vorm van functioneren is eerder een verarming dan een verrijking, omdat er nou eenmaal meer is tussen hemel en aarde. De mens leert daardoor alleen te vertrouwen op wat het vanuit de materie kan waarnemen, waardoor het gevoelsleven plat komt te liggen. 

De mens wordt daardoor onzeker en wordt volledig afhankelijk van systemen en technieken uit de buitenwereld die de norm bepalen, waardoor de mens zijn volledige autonomie uit handen geeft.  

 

Wil jij je volledige autonomie weer terug, dan zal ik je kunnen begeleiden terug naar de bron, om van daaruit opnieuw je eigen blauwdruk te hervinden en te gaan leven.

 

Bij innerlijkwerk is de aandacht naar binnen gericht en lopen we samen alle energievelden na, op zoek naar blokkades die de weg naar autonomie blokkeren. Bij schaduwwerk maak ik gebruik van je beperkende overtuigingen, triggers of trauma's (energie die is vast komen te zitten) door deze te helen zodat de energie weer kan stromen.