Cupping

Cupping is afgeleid van de acupunctuur.

De cups worden vacuüm gezogen op de huid, om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen te beïnvloeden voor het verhelpen van pijn en het optimaliseren van de gezondheid.

 

Leidt verstorende energie uit het lichaam;

Het gebruik van cupping-technieken is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. Met de cups die zich vast hebben gezogen op het lichaam, wordt de energie en het bloed geleid naar de plek waar er een verstoring is, om zo deze energie uit het lichaam te leiden.

 

Cupping verwijdert afvalstoffen uit het lichaam

 

Toepassingsgebieden cupping;

Cupping heeft een diepgaande en krachtige werking met als hoofddoelen: het wegvoeren van verstorende energieën, het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam en het oplossen van verklevingen in het bindweefsel. Dit maakt dat cupping bij uitstek geschikt is voor het verhelpen van klachten als: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, spijsverteringsproblemen, longaandoeningen, hoest, chronische verkoudheid, griep en hoofdpijn. 

 

Het is een doeltreffende, op zichzelf staande behandelwijze, maar ik gebruik het alleen in combinatie met Lichaamsgerichte Psychotherapie, zodat ook de oorzaak van de (pijn) klachten worden aangepakt.